همشهری آنلاین: سازمان جهانی بهداشت می‌گوید در اولین مورد شیوع فلج اطفال پس از ۱۴ سال در سوریه تا به حال دست کم ۲۲ نفر مظنون به ابتلا به این بیماری در این کشور تشخیص داده شده‌اند.

syria

به گزارش رویترز  اولیور روزنبور، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت، اعلام کرد اغلب این بیماران که در ایالت دیر الزور در شرق سوریه شناسایی شده‌اند، کودکان زیر دو سال دچار فلج حاد شل هستند که می‌تواند نشانه فلج اطفال باشد.

روزنبور گفت بیش از 100 هزار کودک زیر پنج سال در این ایالت شرقی ممکن است در معرض خطر دچار شدن به فلج اطفال باشند.

فلج اطفال بیماری ویروسی بسیار مسری است که علاجی ندارد اما می‌توان با واکسیناسیون، معمولا با سه دوز واکسن، از بروز آن پیشگیری کرد.

به گفته روزنبور مسئله اصلی کنونی انجام فوری واکسیناسیون در منطقه است که مقدمات آن در حال انجام بوده است، اما هنوز بحث درباره تدارکات آن ادامه دارد.

هفته پیش نیز سازمان جهانی بهداشت از شناسایی دو مورد مشکوک به فلج اطفال در سوریه برای نخستین بار از سال 1999 به بعد خبر داده بود.

روزنبور گفت آزمایش‌های اولیه بر روی این 22 مورد از لحاظ فلج اطفال مثبت شده است، و با اعلام نتایج نهایی آزمایش‌ها در هفته آینده بوسیله آزمایشگاه مرجع سازمان جهانی بهداشت در تونس، به احتمال بسیار زیاد وجود ویروس بیماری در این افراد ثابت خواهد شد.

به نظر می‌رسد اغلب این  22 بیمار یا واکسینه نشده بودند یا فقط یک دوز واحد واکسن خوراکی فلج اطفال را دریافت کرده بودند.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید با توجه به گریز روزانه 4000 آواره از سوریه به کشورهای مجاور، برنامه‌های واکسیناسیون باید در این کشورها که خودشان هم  دچار نقصان پوشش واکسیناسیون در برابر فلج اطفال به اجرا درآید.

ویروس پولیو،عامل فلج اطفال، به دستگاه عصبی حمله می‌کند و در طول چند ساعت باعث فلج بازگشت‌ناپذیر می شود. این بیماری فقط در سه کشور نیجریه، پاکستان و افغانستان به طور محلی شیوع دارد، اما موارد تک‌گیر ان از سایر کشورها هم گزارش می‌شود.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت از هنگام شروع پیکاری برای ریشه‌کنی فلج اطفال در جهان شمار موارد بیمار از حدود 350 هزار مورد در سال 1998 به 223 مورد گزارش شده در سال 2012 رسیده است. شمار موارد گزارش شده فلج اطفال در سال میلادی جاری (2013) به جز موارد سوریه تا به حال 296 مورد بوده است.

سازمان کودکان سازمان ملل (یونیسف) نیز اعلام کرد که هواپیمایی اجاره‌ای پر از واکسن و غذا را برای مقابله تهدید شیوع سایر انواع بیماری‌ها و سوءتغذیه در میان کودکان سوری فرستاده است.

این هواپیمای باربری در بیروت به زمین نشسته است و محموله آن که با کامیون به سوریه حمل خواهد شد، شامل واکسن سرخک، اوریون و سرخجه و همچنین "ابرغلات"، یک غذای غنی‌شده برای کودکان است.

کد خبر 236579
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز